30 Gün 30 Farklı Hafızla Hatim
Gaziantepli hafızlar, her gün Ulu Camii de memleketin muhafazası için Kur`an okuyor. Şehirde yaşayanların vefat eden akrabalarına da gönderilen hatimlerin dördüncüsü tamamlandı. Pazar günü dışında ikindi namazına müteakip görevlendirilen 3 hafız ezbere cüz okuyor. Her ayın son pazar günü yapılan hatim duası
da Gül Radyo`dan canlı yapılıyor. Projeyi, Gaziantep Kuran Hafızları ve Gönüllüleri Derneği başlattı. `Bizim kapı dost kapısı girene canımız kurban, selam muhabbet tapusu verene canımız kurban` sözünü rehber edinen Gaziantep Kuran Hafızları ve Gönüllüleri Derneği, kapılarını sonuna kadar açmış. Kuran öğrenmek ve hafızlığa çalışmak isteyenlerin uğrak yeri olan dernek, 2 yıl önce kuruldu.
Derneğin kuruluşundaki en büyük amaç, Kuran hafızlarını bir araya getirmek ve yeni hafızlar yetiştirmek. Kuran Hafızları ve Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Halil Kocaoğlan, Müslüm Gürses Sevenler Derneği, Kanarya Sevenler Derneği gibi derneklerin varlığını öğrenince Kuran Hafızları ve Gönüllüleri Derneği`ni kurmaya karar verdiğini söylüyor. Kocaoğlan, dernekçiliğin o kadar ileriye gittiğini belirterek, `Eblehler Derneği bile var. Biz de Allah`ın kelamını okuyan hafızlarımızı bir araya getirmek için çıktığımız yola derneğimizle devam ediyoruz.` dedi. Güzel bir ortamda bir araya geldiklerini belirten Kocaoğlan, derneğin sadece hafızlar için kurulmadığına dikkat çekiyor. Derneği kurarken, Kuran Hafızları Derneği olarak değil, Kuran Hafızları ve Gönülleri Derneği olarak kurduklarını hatırlatan Kocaoğlan, `Derneğimizi sırf hafızlar için kurmadık. Kim Kuran`a gönül veriyorsa kapımız sonuna kadar açık. Bizler, hiçbir ayrım yapmadan şucudur bucudur demeden herkese kucak açtık. Şuanda hafız sayımız 320 civarında.` diye konuşuyor.
2 hafızın 12 saat boyunca dernekte kaldığını söyleyen Kocaoğlan, bu hafızların derneğe gelenlere, Kuran, tecvid ve makam dersi verdiğini belirtiyor. Kocaoğlan, `Bu çalışmalar, derneğimizin tüzüğünde de mevcut. Hafızlığı tekrar etmek isteyenlerde derneğimize geliyor.` diyor. Hafızlığı bir deveye benzediğini, sahip olunmazsa kaçıp gittiğini kaydeden Kocaoğlan, hafızlığın nazlı bir meslek olduğuna dikkat çekiyor.
YIL BOYU HATİM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Memleketin muhafazası ve Gaziantep'lilerin vefat eden yakınları için hatim çalışması başlattıklarını hatırlatan Kocaoğlan, `Memleketin muhafazası ve memlekette bulunan insanların ölmüşleri için Kuran okunuyor. 3 hafız merkez Ulu Cami`de görevlendirildi. İkindiye müteakip mukabele yapıyorlar. Her ayın son pazar günü de hatim duası yapılıyor. Hatim duasını da Gaziantep merkezde yayın yapan Gül Fm`de canlı olarak yapıyoruz. Gaziantep buna alıştı. 4. hatim oldu. Derneğin bütün kademesindeki arkadaşlar Ulu Cami`ye gönderiyoruz. Her gün hatim yapılıyor. Her hafta toplantılarımızda da hafız çok olduğu için 25 dakikada bir hatim yapıyoruz.` ifadelerini kullanıyor. HAFIZ OLMAK DEĞİL, HAFIZ ÖLMEK ÖNEMLİ. Dünyanın hiçbir kitabını noktası ve virgülüne kadar ezberleyenin olmadığının altını çizen Kocaoğlan, `Bir kitabı, noktası ve virgülüne kadar ezberleyen varsa karşımıza çıksın. Kuran hafızlığında Allah`ın yardımı var. İnsan başlarken tabiî ki zorlanabilir. Hafızın yetişmesi bir doktorun yetişmesi kadar zor. Allah`ın kelamını zikrettiğimiz için sonsuz yardımını görüyoruz. Bu hem maddi hem de manevi. Kuran ezberlemek çok kolaydır; yeter ki teknik bilinsin ve sağlam bir üstada teslim edilsin. Bu çok önemli. Herkes kafasına göre bir yol çizerse bu iş olmaz. Yeter ki, azim ve hırs olsun. Kuran ezberi 1-2 senede bitirilir. Ama hafız olmak değil, hafız ölmek önemli.` şeklinde konuşuyor. (CİHAN)
Duyurular
Derneğimiz
Üye Girişi
Takip Edin
Sitemizi Twitter hesabımızdan takip edin